zaterdag 22 december 2012

Fijne Feestdagen !


Vuurwerkangst.....

Canna is als de dood voor het geknal van vuurwerk. Het incidentele geknal begon al bijna twee maanden geleden en daar reageerde Canna altijd vrij angstig op.
Toen ik dus vorige week vrijdag bij de dierenarts was voor haar vaccinatie, heb ik dat besproken.
Hij had voor ons een aanbieding : Gelukkig Nieuwjaar Vuurwerkpakket...



In het pakket zitten een aantal middelen die helpen om de jaarwisseling zonder al te veel kleerscheuren door te komen.

Phytonics Strezz geeft ontspanning en rust in stressvolle situaties, het werkt zowel op het lichamelijke als het emotionele vlak.

Bloesemremedie Gelukkig Nieuwjaar is een combinatie van een aantal Nederlandse, Australische en Bach ( van Deva ) bloesems.

Puur rust is een poeder met een aantal kruiden en L-Tryptofaan, een aminozuur dat ook angstdempend werkt.

Gisterenavond toen er meerdere keren dichter in de buurt geknald werd kroop Canna trillend in een hoekje weg......
Het valt dus nog te bezien of deze middelen doeltreffend genoeg zijn voor de komende jaarwisseling.
Volgende week misschien toch maar wat Alprazolam halen. Alprazolam is een humaan middel, waarmee inmiddels enige ervaring is opgedaan voor het gebruik bij honden en katten. Er is dus geen officiële registratie voor het gebruik bij deze diersoorten.
Het middel werkt angstremmend en niet verdovend.

vrijdag 21 december 2012

Vaccinatie...Jaarlijks ?

Bij de twee dierenartsen, waar ik met Canna afgelopen jaar geweest ben ( Dierenziekenhuis Amsterdam en Dierenkliniek Overtoom ) kreeg ik het advies om aan het eind van dit jaar haar jaarlijkse vaccinatie te halen. Dit naar aanleiding van de gegevens in haar Spaanse paspoort.


Als je googlet naar het merk Maxivac kom je alleen Spaanstalige websites tegen. Met hulp van Google Translate werd duidelijk , dat Maxivac hepta de volgende indicaties heeft :  

Indicaties en soorten van bestemming : 
Het voorkomen van parvovirus, hondenziekte, hepatitis, laryngotracheitis (geproduceerd door adenovirus type 2), tracheobronchitis en leptospirose (Leptospira icterohaemorrhagiae en Leptospira canicola) door de jaarlijkse hervaccinatie.

Dat punt van die jaarlijkse vaccinatie is zeker aanvechtbaar. Er is door de fabrikant Intervet onderzoek gedaan naar de beschermingsduur van de bestaande hondenvaccins. Hieruit is gebleken dat een aantal componenten uit de cocktailvaccinatie langer bescherming bieden dan één jaar. Voor Hondenziekte, Leverziekte en Parvo is nu een beschermingsduur van 3 jaar aangetoond ( de merken Nobivac, Vanguard,  Duramune ) : link1, link2.

Dit wetende ben ik op zoek gegaan naar dierenartsen in Amsterdam die de vaccicheck aanbieden.
Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate titers antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.
Zo kwam ik uit bij Natuurlijk Gezonde Dieren in de Rijnstraat, hier in Amsterdam. Vorige week vrijdag had ik daar een afspraak om 2 uur.
Na Canna's paspoort bekeken te hebben besloot dierenarts Stefan Veenstra dat Canna voldoende beschermd was. Zelfs een vaccicheck vond hij op dit moment overbodig. Alleen een vaccinatie tegen de ziekte van Weil ( leptospirose ) is wel jaarlijks nodig. Dit vaccin is dus wel aan Canna toegediend.


Afgesproken werd om over een jaar terug te komen en dan wel een vaccicheck uit te voeren.

Links :
http://hondenuniversiteit.nl/aanschaf-verzorging/vaccineren/
http://iljasterre.come2me.nl/
http://www.natuurlijkgezondedieren.nl/behandelmethoden/vaccinaties
http://www.unleasheddogs.net/blog/

maandag 17 december 2012

Honden Commando's In Een Vreemde Taal


                                                                           Sit, not shit.....

Altijd al willen weten wat de gebruikelijke honden commando's zijn in een andere taal ?
Neem dan hier een kijkje...

zaterdag 15 december 2012

Musketonhaken En Een Beter Alternatief

Het is me al een aantal keren overkomen, dat door een bepaalde beweging van Canna ( rollen op de rug, zich uitschudden ) de musketonhaak van de hondenlijn losraakte. Niet een echt rustgevend vooruitzicht....
Bij controle bleek het vaak om een slappe veer in de musketonhaak te gaan. Reden genoeg om te gaan kijken naar een alternatief, bv een karabijnhaak.


Links een musketonhaak en rechts een karabijnhaak. Beide termen worden vaak verwisseld....

Of het volgende onderdeel, een zgn snelkoppeling.


Of een sluiting die schaarvormig open gaat.




De karabijnhaak en de snelkoppeling bevatten nog geen draaipunt ( wartel ) en moeten dus gecombineerd worden met een dubbelogige wartel, zie onderstaande foto.


Zo heb ik bij mijn flexi-rollijn  ( type Comfort Compact ) de musketonhaak vervangen door een dubbelogige wartel gecombineerd met een karabijnhaak of een snelsluiting.



Idem dito bij mijn EzyDog Vario 6 hondenlijn....



Dubbelogige wartel, karabijnhaak gekocht bij de Praxis, schaarvormige sluiting op Ebay, bij crammonscorner ebay shop ( zeer snelle levering ! ).

maandag 3 december 2012

Eerste Natte Sneeuw....

Brrrr, daar houdt het baasje niet van....


Voor de rest van de week zit er geen verbetering in.....


Gelukkig houdt Canna ook van bivakkeren op de bank !