zondag 14 april 2013

Eindelijk......Lente !

Het was lang wachten, maar vandaag werd het voor het eerst warm zoals voorspeld.
Vanmorgen leek het in eerste instantie alsof het beloofde mooie weer niet door zou gaan, maar dat was alleen maar om ons geduld op de proef te stellen.
Om 3 uur brak de bewolking open en ging ik met Canna richting het Amsterdamse Bos. Gelijk een mooi moment om haar nieuwe lange lijn te testen. Wat is dat lang zeg, 15 meter ! De lijn bevalt me zeer goed. Voordelen : licht in gewicht en neemt nauwelijks vuil en geen vocht op.
Op naar een mooie lente !


Tussendoor een terrasje gepakt voor een espresso. Canna aan haar hippe lange lijn.


De temperatuur op mijn balkon om 7 uur 's avonds.

dinsdag 9 april 2013

Hondentuig Van Klimtouw

Canna heeft al meerdere tuigen gehad ( oa Ezydog en Ruffwear ), maar geen enkel tuig kon echt bekoren. Geinspireerd door een hondenlijn van eigen makelij besloot ik er zelf een te maken van klimtouw.

Klimtouw komt van Bever en is 11 mm dik. De 11 binnendraden heb ik vervangen door een enkel 6mm dik koord, zodat het touw dunner, platter en flexibeler wordt.
Als naaigaren heb ik weer waxed flosstape gebruikt. De rvs o-ringen komen van Rvspaleis.










Het tuig bevalt zeer goed, gaat bij zijdelingse belasting niet scheef zitten en Canna kan er niet achterwaarts uit. Kosten minder dan 10 euro....

Een Nieuwe Lange Lijn

Het duurde even door een misverstand, maar vandaag kreeg ik met de post m'n nieuwe lange lijn van een webshop uit Duitsland.


Die Leine ist aus einem sehr stabilen, für alle Hunderassen geeignetem Gurtband aus UV stabilisiertem Polypropylen. Das Material nimmt kein Wasser und keine Feuchtigkeit auf.

Die Gurtbreite beträgt 20mm und 25mm

Die Leine ist mit einem sehr stabilen Karabinerhaken mit Drehwirbel, ca. 65mm, und einer Handschlaufe ca. 20cm, ausgestattet.


Ik heb gekozen voor een lengte van 15 m en breedte van 20 mm. Prijs 12.50 euro, verzendkosten 4.50 euro.

Mijn vorige lange lijn had het nadeel dat het water opnam en zo erg snel vies werd en lastiger schoon te maken was.

Winkel ook te vinden op Amazon.de en Ebay.de.