donderdag 19 september 2013

Ganzenpoep Als Oogschaduw

Als teefje wil je toch goed voor de dag komen, dus gebruik je een beetje cosmetica .....


Wel een beetje teveel Canna.....en vergeet je linkeroog niet.

zaterdag 14 september 2013

Roemeense Treurnis



Het Roemeense parlement heeft afgelopen dinsdag (10 september 2013) ingestemd met een wet die het massaal doden van zwerfhonden mogelijk maakt. In Roemenië leven zo’n drie miljoen zwerfhonden. De nieuwe wet zorgt ervoor dat zwerfhonden na een verblijf van 14 dagen in een asiel gedood kunnen worden.
In Roemenië is een groot zwerfhondenprobleem. Dit is het gevolg van het dumpen van huishonden op straat en de ongeremde voortplanting die daarna plaatsvindt.
Vorige week werd het debat over de zwerfhonden opnieuw aangezwengeld nadat een 4-jarig jongetje door honden was doodgebeten in een park in Boekarest. De precieze omstandigheden zijn niet duidelijk, eerst sprak men over agressieve zwerfhonden, later ging het om een afgesloten terrein waar de honden gewaakt hadden, en nu zegt men dat er aanwijzingen zijn dat het kindje in feite misbruikt is.
Er is een haatcampagne aan de gang in Roemenië tegen straathonden en hun beschermers. Via de media worden burgers opgehitst en honden worden stelselmatig op gruwelijke manieren vermoord. Non-profits en lokale burgers die zich inzetten om het straathondenprobleem op te lossen dmv sterilisatie en adoptie, zijn ook het slachtoffer van vernieling, intimidatie, geweld en agressie. De massa daar wordt via de media voorzien van valse en opruiende informatie, om zo de haat te voeden.

Wie denkt dat er geen geld in een arm land is als Roemenië om het hondenprobleem op te lossen, komt bedrogen uit. Het geld is er wel, het wordt alleen verkeerd aangewend en komt in verkeerde zakken terecht.


Er zijn veel bedrijven in Roemenië die op gemeentelijke kosten honden verdelgen. Die hebben er geen baat bij om het probleem op te lossen, dus ze vangen in de ene gemeente honden en laten ze in een andere gemeente weer los. Of ze vangen juist lieve, gesteriliseerde honden, en laten de agressieve honden zitten (zodat er weer klachten over komen en ze werk hebben).
Tussen 2000 en 2011 zijn er tientallen miljoen euro’s verspild (schattingen tussen 25 en 40 miljoen), ook van EU subsidiegeld. Er zijn onnoemelijk veel honden gedood, maar het heeft niet geleid tot minder honden op straat. Ze planten zich te snel voort, en ook mensen die zelf een hond hebben dragen bij aan het probleem door de puppies op straat te dumpen.




Canna's Beste Vriendinnetje

Al vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen was het dolle pret tussen die twee : Canna en Amber, een iets jongere Zwitserse witte herder. Lekker veel bekken, stoeien en rennen. Een genot om te zien, iedere keer weer !


                               Amber

Een kort filmpje met Canna en Amber, de derde hond is Ollie, een kruising Pyrenese berghond en Duitse herder.